dinsdag 20 september 2011

Farmer's Wife Sampler Quilt

Een aantal weken heb ik het boek Farmer's Wife Sampler Quilt gekocht. 
In 1922 stelde tijdschrift, The Farmer's Wife  aan hun lezers de volgende vraag: "Als u een dochter had in de huwbare leeftijd, zou u dan, vanuit uw eigen ervaringen, haar een boer laten trouwen?" Het tijdschrift had op dat moment 750.000 lezers, en kreeg 7.000 reacties. De 42 beste en bijzonderste antwoorden op deze vraag vormden de basis van dit boek en voor de 111 quilt blokken.

Farmer's Wife Sampler Quilt
Het verhaal achter het ontstaan van dit boek is zo bijzonder en sprak mij in het bijzonder aan, omdat ik met een boer ben getrouwd en ook op een boerderij woon. 

Volgend jaar wil ik een Quilt-a-Long opstarten in Nederland in navolging van de Farmer's Wife Quilt-a-Long die op dit moment al loopt in o.a. de Verenigde Staten.

Het is de bedoeling dat je in een jaar tijd de bovenste laag van de quilt klaar hebt. Daarvoor moet je ongeveer 2 blokken per week naaien. Soms wat meer, voor de hoofdrekenaars onder ons want 52x2 is 104. Dus moet je nog 7 extra blokken maken. Dit lijkt trouwens veel, maar het valt reuze mee. De blokken zijn heel makkelijk te naaien. Zowel met de naaimachine als met de hand.

Meer informatie volgt. En wie zin heeft, meld je aan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten